Onze facility = Advanced Ocean Divers

IANTD maakt een duidelijk verschil tussen recreatieve en technische duikopleidingen.

IANTD is ervan overtuigd, dat diepe duiken in gesloten omgeving, of lange decompressie duiken mogelijk moeten zijn voor de gevorderde duiker. Dit moet op een verantwoorde manier kunnen gebeuren. Technisch duiken moet aangeleerd worden door middel van intensieve cursussen met veel praktijk. Wij stellen dan ook, dat in de IANTD technische opleidingen, niet alleen het aantal duiken maar ook de duiktijd telt. De technische duikopleidingen die IANTD je biedt gaan van cave, technical en normoxic tot trimix diver.

IANTD TECHNICAL DIVER

  • De basis voor alle technische opleidingen. Voor de ervaren Advanced EANx diver die alle EANx bodem- en decogassen wil kunnen gebruiken.
  • Een Technical Diver is gekwalificeerd voor duiken tot 54m.

IANTD NORMOXIC TRIMIX DIVER

  • Voor de duiker die liever geen diepe luchtduiken maakt. Duiken met een gasmengsel bestaande uit Helium, Zuurstof en Stikstof. Het mengsel mag nooit "hypoxic" zijn en bevat steeds 20% (+ of - 1%) Zuurstof. Decompresseren met meerdere EANx mengsels.
  • Een Normoxic Trimix Diver is gekwalificeerd voor duiken tot 60m.

IANTD TRIMIX DIVER

  • Voor de duiker die ge├»nteresseerd is in de grotere diepten.
    Trimix biedt hiervoor een veiligere methode. Duiken met alle Trimix mengsels. Decompresseren met meerdere mengsels: EANx, Trimix.
  • Een Trimix Diver is gekwalificeerd voor duiken tot 100m.

IANTD CAVERN en INTRO TO CAVE DIVER

De Cavern Cursus vindt plaats in een overhead environment waar op elk moment tijdens de duik het daglicht aanwezig is.

De Introductory Cave Cursus vindt plaats in een overhead environment voorbij de daglicht zone.

Deze cursussen worden gecombineerd gegeven met een minimum aantal duiken van 8 met een totale bodemtijd van minimaal 480 minuten. Er kan zowel met lucht als met nitrox worden gedoken. De maximale diepte is 39 meter. Indien gebruik gemaakt wordt van enkele cylinders met een H of Y kraan dan wordt voor het luchtverbruik de derde regel gebruikt. De inhoud van de cylinder is minimaal 1700 barl. Wordt tijdens de cursus gedoken met dubbele gekoppelde cylinders dan gebruiken we de zesde regel. Een longhose van 1.5 tot 2 meter is noodzakelijk.

 


Volg ons op:
Facebook
Sponsors