Bij freediving gaat het om innerlijke kracht, discipline en beheersing. Als je de onderwaterwereld altijd al zonder geluid te maken en zolang je dit op één ademteug volhoudt, hebt willen betreden dan is freediven echt iets voor jou. De eerste stap om te ontdekken waarom freediven steeds populairder wordt om de wereld onder water te verkennen, is de PADI Freediver-cursus te volgen.

Om aan de PADI freediver opleiding te beginnen moet je 15 jaar zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met duiken, snorkelen, snorkelduiken of freediven.

De PADI Freediver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Theorie waarbij je aan de hand van de PADI Freediver Touch™ zelfstandig kennis op doet over de basisbeginselen van freediven. (Het kan ook zijn dat je instructeur klassikaal theorieles geeft.)
  • Beschutwaterles waarin je technieken aanleert om je adem in te houden en om zowel een static als een dynamic apnea freedive te maken. Het doel – static apnea freedive van 90 seconden en een dynamic apnea freedive van 25 meter.
  • Buitenwaterlessen om free immersion en constant weight freedives te oefenen, en waarbij je correcte buddyprocedures aanleert. Het doel – constant weight freedive naar 10 meter diepte. Je brevet laat freediven tot 16m toe.

Het nodige materiaal wordt door de club ter beschikking gesteld.

De prijs voor de opleiding bedraagt € 225, inclusief de PADI Freediver Touch. We gaan 1 of 2 keer naar de duiktank (www.duiktank.be) voor de opleiding. De toegang is niet in de prijs inbegrepen (€ 14/beurt).

Het bedrag dient op voorhand gestort te worden op de rekening van Ocean Divers vzw (IBAN: BE20 3900 6030 5056) met de vermelding ‘Cursus Freediver’ en je naam en familienaam.

Voor info of inschrijving, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0497 / 59 24 27

Videos:

 

PADI Freediver

PADI Freediver Course

PADI Freediver Course


Volg ons op:
Facebook
Sponsors